contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 02/03/2018

› Blijven werken met MS

Ruim vier op de tien Nederlanders denken dat mensen met MS na de diagnose moeten stoppen met hun werk. Dat is niet waar. Blijven werken met MS is niet makkelijk, wel zeker mogelijk met de juiste begeleiding.

 

Meer dan de helft van de Nederlanders die een collega hebben met een chronische aandoening, zoals MS, zegt hierover (bijna) nooit met hun collega te praten. Een kwart is bang dat de collega niet graag over zijn of haar aandoening wil praten op kantoor. Iets minder dan de helft van de Nederlanders die bekend zijn met MS zou er begrip voor hebben als een collega dit geheim wil houden. Een derde denkt dat iemand met MS weinig begrip krijgt van personen buiten zijn of haar familie om, bijvoorbeeld op het werk.

De onbekendheid van het ziektebeeld zorgt ervoor dat er veel misverstanden bestaan over leven en werken met MS. Het is een misverstand te denken dat stoppen met werken noodzakelijk is met MS. Het kan blijken dat de ziekte minder progressief is dan verwacht. Maar wie een chronische aandoening heeft en eenmaal stopt met werken, kan lastiger weer aan het werk komen.

[02 Maart 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)