contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 01/03/2018

› Relatie tussen slecht eten en kanker

De relatie tussen sterk bewerkt fabrieksvoedsel en kanker is voor het eerst aangetoond. Wie 10 procent meer junkfood gaat eten, heeft 12 procent meer kans op kanker. Dat blijkt uit onderzoek van de Sorbonne Universiteit in Parijs en de Universiteit van Sao Paulo. Het is de eerste keer dat er een directe link is gevonden tussen het voedingspatroon van mensen en kanker.

 

Het is nog niet duidelijk welke voedingsmiddelen precies leiden tot het kwaadaardig vermeerderen van cellen. Het bleek wel dat voedingsmiddelen die zijn bewerkt in de fabriek slechter zijn dan eten en snacks die minder zijn bewerkt en ook veel vet, zout en koolhydraten bevatten.

De onderzoekers namen jarenlang het gedrag van ruim 104 duizend gezonde Fransen onder de loep. In dit onderzoek werden vier voedselgroepen onderscheiden, variërend van gezond tot heel ongezond. De resultaten verschenen deze week in het vooraanstaande medische tijdschrift The BMJ. Het Voedingscentrum benadrukt dat het gaat om een eerste onderzoek naar deze relatie en dat nader onderzoek nodig is.

[01 Maart 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)