contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 01/03/2018

› Vrouwen met reuma doen er langer over om zwanger te worden

Vrouwen die reumatoïde artritis (RA) hebben, doen er gemiddeld twee keer zo lang over om zwanger te worden in vergelijking met gezonde vrouwen. Dat concluderen onderzoekers van het Erasmus MC, na een langdurige studie onder 300 jonge vrouwen.

 

De onderzochte patiënten met reumatoïde artritis (RA) deden er gemiddeld zes maanden over om zwanger te worden. Bij 40 procent van de vrouwen duurde dit langer dan een jaar. Bij gezonde vrouwen ligt deze tijdsduur op gemiddeld drie maanden. Ook bleek het veelvuldig gebruik van ontstekingsremmende pijnstillers en prednison in doses van meer dan 7,5 milligram per dag invloed te hebben. Artsen kunnen een belangrijke rol spelen door andere en veiligere medicatie voor te schrijven aan vrouwen met RA die zwanger willen worden.

Het onderzoek concentreerde zich op de invloed van de ziekte op de vruchtbaarheid en de rol die medicatie zou kunnen spelen in het zwanger worden. Uit eerder onderzoek bleek al dat mensen met RA ongeveer anderhalf jaar eerder in de overgang komen.

[01 Maart 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)