contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 14/11/2017

› Veel mensen weten niet waar welk orgaan zit

Mensen kunnen vaak niet de plek aanwijzen van hun organen en spieren. Zo weten velen niet waar de alvleesklier of blindedarm zit. Onderzoekers van de Britse Lancaster Universiteit deden een anatomische quiz onder 63 willekeurige bezoekers van een informatiedag op de campus. Ze moesten op een blanco pop van twintig organen en spieren de juiste plek aangeven.

 

Er was maar een orgaan dat iedereen goed had: de hersenen. Het slechtst scoorde de milt. Maar 20 procent van de mensen wist waar dit orgaan in het lichaam zit. Op de tweede en derde plek stonden de galblaas en bijnieren. Mannen wisten meer over spieren dan vrouwen, maar weer minder over organen.Het is belangrijk om voldoende kennis over het lichaam te hebben, omdat je anders je gezondheid niet in de gaten kunt houden. Dat stellen de onderzoekers. Campagnes over bepaalde aandoeningen komen bovendien niet aan als mensen zich afvragen of zij het betreffende orgaan wel hebben en waar het eigenlijk zit.

[14 November 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)