contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 08/11/2017

› Hart- en vaatziekten hebben verband met gezondheid hersenen

Mensen met hart- en vaatziekten vertonen een versnelde achteruitgang van het denkvermogen naarmate ze ouder worden. Met name vaatvernauwingen leveren een groot risico. Dat blijkt uit twee onderzoeken, uitgevoerd door het Maastricht UMC+.

 

De onderzoeksgroep uit de Maastricht Aging Study bestaat uit bijna tweeduizend mensen. Bij hen is door de jaren heen gekeken naar de ontwikkeling van de verschillende hersenfuncties. Denk aan geheugen, aandacht en de snelheid van informatieverwerking. Voor dit onderzoek zijn ruim 1800 mensen geselecteerd die een goede hersengezondheid hadden aan de start van het onderzoek. Iets minder dan 10 procent had al wel vanaf het begin hart- en vaatproblematiek.

Mensen met hart- en vaatproblematiek bleken na twaalf jaar aanzienlijk minder goed te scoren op bijvoorbeeld geheugentesten en de verwerkingssnelheid van informatie. Ook mensen die tijdens de onderzoeksperiode last kregen van hart en/of vaten, bleken na twaalf jaar minder goed te scoren op cognitieve testen.

[08 November 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)