contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 08/09/2017

› Waterijs na operatie minder pijnstillers

Uit Nederlands onderzoek blijkt dat de consumptie van een waterijsje na een operatie het gebruik van pijnstillers verlaagt.

 

In het Reinier de Graaf Ziekenhuis (Delft) werd bij volwassen patiënten die een galblaasoperatie (laparoscopische cholecystectomie) ondergaan, onderzocht of het gebruik van een waterijsje op de uitslaapkamer invloed had op het gebruik van pijnstillers.

De pijnscores op de uitslaapkamer en gedurende de eerste 24 uur na de operatie waren gelijk voor de patiënten die waterijs aten, als de patiënten die geen waterijs aten. De consumptie van waterijs verlaagde wél de behoefte aan pijnstillers significant. Daarnaast hadden patiënten die waterijsje ontvingen, minder behoefte aan aanvullende pijnstilling.

De onderzoekers geven als verklaring dat de consumptie van waterijs en glucose kan zorgen voor het vrijkomen van positieve emoties. Ook de lage temperatuur van het waterijs kan direct pijnstillend werken.

[08 September 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)