contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 06/09/2017

› Pacemaker kan gehackt worden

Bijna een half miljoen pacemakers zijn onveilig tegen aanvallen van cybercriminelen. Hackers kunnen de batterij van de pacemakers laten leeglopen of de hartslag van patiënten veranderen.

 

De Amerikaanse gezondheidsautoriteit FDA adviseert dragers van sommige soorten pacemakers een softwareupdate te laten uitvoeren in het ziekenhuis. De implantaten zijn ook in Nederlandse ziekenhuizen ingebracht bij patiënten. Om hoeveel Nederlandse patiënten het gaat, wordt nog nagegaan, door onder meer het Landelijk Implantaten Register. De fabrikant seint de ziekenhuizen in, die contact opnemen met de patiënten die de onveilige pacemakers dragen. Bezorgde patiënten kunnen ook zelf contact opnemen met hun cardioloog, aldus een woordvoerder van de IGZ.

Steeds meer medische apparaten worden verbonden met het internet, smartphones of andere computersystemen. Daardoor kunnen artsen de apparaten inzien en instellingen aanpassen. Maar er zijn ook risico's aan verbonden, als blijkt dat hackers de software kunnen aanpassen.

[06 September 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)