contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 01/09/2017

› Ontsteking te herkennen aan uitademing

Etheen is een stof die mensen uitscheiden als het lichaam te maken krijgt met schadelijke oxidatieve stress, bijvoorbeeld tijdens het zonnebaden. Onderzoekers van de Radboud Universiteit en het Radboudumc hebben in samenwerking met Engelse en Amerikaanse collega’s ontdekt dat het gas ook vrijkomt als je een bacteriële infectie onder de leden hebt. Dat zou te meten zijn aan je ademhaling.

 

Op die manier zou zo’n ontsteking al in een vroeg stadium ontdekt en aangepakt kunnen worden. Als reactie op binnendringende ziekteverwekkers zet je lichaam zuurstofradicalen in die als het ware de bacteriën aanvallen. Maar niet alleen bacteriën hebben onder de zuurstofradicalen te lijden, ook de eigen, gezonde weefsels in je lichaam liggen onder vuur.

Een infectie is vaak te herkennen aan het rood opvlammen van de huid, bijvoorbeeld die dan ook warm aanvoelt. Via bloedonderzoek kan een arts zien of er daadwerkelijk sprake is van een infectie. Het interessante is dat etheen een half uur eerder te meten is dan andere ontstekingsindicatoren. Dit is gunstig voor mensen die al een verhoogd risico lopen op gevaarlijke infecties.

[01 September 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)