contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 12/07/2017

› Vaccin op maat tegen kanker lijkt succesvol

Een proef waarbij oncologen groepjes kankerpatiënten behandelden met een zogeheten gepersonaliseerd vaccin lijkt succesvol te zijn. Dat blijkt uit Duits en Amerikaans onderzoek. De kosten zijn nog zeer hoog, waardoor het nog niet op grote schaal kan worden toegepast.

 

De hoge kosten komen voornamelijk doordat het vaccin molecuul voor molecuul wordt samengesteld. De komende jaren kunnen de kosten omlaag als het proces wordt geautomatiseerd. Aan het onderzoek namen negentien patiënten deel met een gevorderd melanoom, een vorm van huidkanker. Zij werden eerst geopereerd en vervolgens behandeld met een vaccin, die werd samengesteld na het bestuderen van moleculaire kenmerken van de tumoren. In Duitsland bleef de kanker weg bij acht van de dertien patiënten. Twee overleden er en bij een ander ging de ziekte alsnog weg. In de Verenigde Staten bleef de ziekte een paar jaar weg bij vier van de zes patiënten. Bij de overige twee verdwenen uitzaaiingen nadat het immuunsysteem extra was opgevoerd. In de toekomst hopen de onderzoekers ook vaccins te kunnen ontwikkelen voor andere soorten kanker.

[12 Juli 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)