contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 02/06/2017

› Artsen MST waarschuwen voor overgewicht kinderen

Kinderartsen van Medisch Spectrum Twente zien dagelijks kinderen met chronisch vermoeidheid, overgewicht, obstipatie en buikpijn in hun spreekkamer. Zij leggen een directe link tussen deze klachten en de drukke en digitale wereld waarin kinderen opgroeien.

 

De gezondheid van kinderen wordt bedreigd, stelden kinderartsen van het Medisch Spectrum Twente tijdens de publieksacademie op 1 juni. Kinderen bewegen te weinig, eten niet goed, ervaren een overvloed aan prikkels en zijn moe. Die klachten hebben een directe link met smartphones, computers en televisie; ze zorgen voor slaaptekort, buikpijn en gedragsverandering. “Beeldschermen zijn te aantrekkelijk. Je zet het kind als het ware in een snoepwinkel zonder toezicht. En dat kan klachten veroorzaken of verergeren”, aldus Boony Thio, algemeen kinderarts en kinderlongarts in het MST.

Het topklinisch ziekenhuis zet tijdens openbare lezingen bij de Publieksacademie medische relevante zaken op de agenda. Dit keer was dat overgewicht bij kinderen . Eerder dit jaar hield het MST de eerste publieksacademie met als thema ‘Haperende hersenen’.

[02 Juni 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)