contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 25/05/2017

› Eenzame mensen slapen vaker slecht

Mensen die eenzaam zijn hebben 24 procent meer kans op vermoeidheid en concentratieproblemen. Dat blijkt uit onderzoek van het King's College London. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 2232 tweelingen tussen de achttien en negentien jaar oud.

 

De ondervraagden moesten vier vragen beantwoorden over vriendschap, buitensluiting, isolatie en eenzaamheid. Verder werd hun slaap gemeten en werd geanalyseerd hoelang het duurde om in slaap te vallen. Ook werd aan de deelnemers gevraagd naar de stabiliteit van de slaap en hoe zij gedurende de dag functioneerden. 25 tot 30 procent van de deelnemers zei zich soms eenzaam te voelen, vijf procent zei zich zelfs vaker eenzaam te voelen.

Eenzaamheid is een ongemakkelijk gevoel dat mensen ervaren wanneer zij het gevoel hebben dat hun sociale contacten onbereikbaar zijn. Volgens de onderzoekers kan een onrustig slaappatroon bij eenzame personen mogelijk verklaard worden door een minder veilig gevoel. "Weinig slaap is een van de redenen waardoor iemand zich eenzaam gaat voelen. Daarom is het van belang dat iemand op tijd hulp zoekt om deze negatieve gedachten te behandelen. Anders bestaat de kans dat er een vicieuze cirkel ontstaat", aldus Professor Louise Arseneault.

[25 Mei 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)