contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 03/02/2017

› Tien dagen leven als oermens maakt gezonder

Tien dagen lang leven zoals een jager-verzamelaar uit de oertijd, heeft direct een gunstig effect op je gezondheid. Dit toonde een klein, maar opvallend experiment aan.

 

In experiment selecteerde Leo Pruimboom (Rijksuniversiteit Groningen) 51 gezonde proefpersonen en twee personen met fibromyalgie. Met de groep ondernam hij een trektocht door de Pyreneeën. Ze wandelden 14 kilometer per dag met een zware rugzak. Ze aten alleen natuurlijk eten en sliepen buiten in slaapzakken. Bij alle deelnemers was een significante daling te zien van lichaamsgewicht, BMI en cholesterol.

Volgens Pruimboom heeft de blootstelling aan ‘oude’ stressfactoren (zoals veel bewegen, veel tillen en niet teveel eten) een gunstig effect op de gezondheid en werkt het preventief bij typisch Westerse welvaartsziekten.

De onderzoeker stelt dat in ons moderne leven het immuunsysteem chronisch ‘aanstaat’ door overeten, veel zitten, slaaptekort, tekort aan beweging en niet opgeloste psycho-emotionele problemen. De som van die risicofactoren leidt tot chronische activatie van stress-assen en het binnendringen van bacterieel afval in de bloedbaan. Dit veroorzaakt een chronische laaggradige ontsteking wat de oorzaak is van chronische niet-overdraagbare aandoeningen.

[03 Februari 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)