contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 01/02/2017

› Reactie pupil voorspelt kans op terugval depressie

Aan de manier waarop de pupil van het oog reageert, kan worden voorspeld of iemand in een depressie belandt. Dat toonden Amerikaanse onderzoekers aan. Behandelaars kunnen zo op een makkelijke manier inschatten wie risico loopt op terugval en welke behandeling nodig is.

 

De universiteiten van Binghamton (New York) en Pittsburgh legden vrouwen die hersteld waren van hun depressie plaatjes voor met boze, blije, verdrietige en neutrale gezichtsuitdrukkingen. Ze ontdekten dat een abnormale reactie op de negatieve plaatjes samenhangt met de kans om binnen twee jaar opnieuw depressief te worden.

In het UMCG in Nederland wordt deze deels methode toegepast. Met vragenlijsten, MRI-scans en metingen van de pupil wordt onderzoek gedaan naar het voorkomen van terugval na een depressie. Zij stellen dat het meten van de pupil een relatief makkelijke en goedkope methode is.

[01 Februari 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)