contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 30/01/2017

› Salmonella-uitbraak voorbij

De internationale salmonella-uitbraak die vorig jaar ook Nederland trof, lijkt in Nederland voorbij. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De laatste weken zijn er geen nieuwe patiënten meer bijgekomen in Nederland. Hiermee lijkt de Europese uitbraak van Salmonella met in totaal bijna 450 geregistreerde patiënten opgelost.

 

Sinds 2015 zijn er in verschillende Europese landen, waaronder Nederland, het Verenigd Koninkrijk, België, Denemarken, Noorwegen, Zweden en Kroatië patiënten gemeld met een speciale Salmonella-infectie. Uit onderzoek van deze landen bleek dat de uitbraken aan elkaar gelinkt konden worden. De uitbraak begon leverde internationaal bijna 450 geregistreerde patiënten op. Ruim 170 mensen in Nederland werden slachtoffer van de besmetting, die herleid kon worden naar enkele Poolse legkippenbedrijven.

De eieren werden getraceerd en zoveel mogelijk teruggehaald. De eieren zijn vooral aan de horeca, de verwerkende industrie en aan enkele kleine Poolse winkels geleverd, maar niet aan grote supermarkten. Inmiddels heeft de Poolse overheid maatregelen genomen. Salmonellabacteriën kunnen darminfecties bij mensen veroorzaken. De belangrijkste klachten zijn buikkramp, misselijkheid, braken en diarree. Deze bacterie kan voorkomen op diverse soorten levensmiddelen maar wordt het vaakst gevonden in eieren en (kippen)vlees. Mensen raken besmet door het eten van producten die niet of onvoldoende zijn verhit of door kruisbesmetting.

[30 Januari 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)