contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 30/01/2017

› Langer wachten op IVF in UMC

Per 1 februari gaat het fertiliteitslab van het UMC Utrecht op halve kracht draaien. Dit heeft als gevolg dat de wachttijd voor de 150 patiënten die al in behandeling zijn verder zal oplopen. Het ziekenhuis laat weten dat zij moeten wachten op uitkomsten van kwaliteitscontroles die tot en met april plaatsvinden. Het ziekenhuis hoopt voor die tijd de capaciteit van het lab wel te kunnen opschroeven.

 

Zowel deelnemers van ivf- en ICSI-trajecten als van andere behandelingen als inseminaties met donorzaad zullen nu langer moeten wachten. Eind december werd bekend dat bij de bevruchting van 26 vrouwen mogelijk de zaadcellen van de man van een ander paar zijn gebruikt. De kans ontstond hierdoor dat zij zwanger zijn geraakt met het zaad van een andere man.

Ook stellen die deelnemen aan ivf- en ICSI-behandelingen in de vier ziekenhuizen die hiervoor afhankelijk zijn van het UMC zullen nu langer moeten wachten. Bij het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem gaat het om 38 mensen en het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein zet wekelijks zo'n vijf stellen op de wachtlijst.

Het Meander Medisch Centrum in Amersfoort heeft meer dan twintig stellen op de wachtlijst gezet. Het Diakonessenhuis in Utrecht kan niet melden hoeveel wachtenden er inmiddels zijn.

Het St. Antonius overweegt om samen te werken met meer ziekenhuizen die een ivf-lab hebben. Daarmee hopen ze de risico's beter te spreiden.

[30 Januari 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)